Veiligheid

Corona / Covid-19

In verband met de Coronamaatregelen (Covid-19) hebben wij ons aan een aantal regels te houden. Hou je hieraan als je komt dansen. We vermelden ze hier en hebben ze in ons draaiboek opgenomen.

Ecstatic Dance valt voor de regels onder ‘bewegen op muziek’, dus ‘sport’. Wij hanteren het basisprotocol danssector. Dit betekent dat we normaal spelcontact mogen hebben, zoals we dat gewend zijn (vergelijkbaar met bijvoorbeeld hockey). Net als altijd kan je ervoor kiezen om op jezelf te dansen of in contact met andere dansers (met of zonder aanraking). Kies je voor contact, stem dan goed af met de ogen of dat voor de ander ook goed voelt – wat altijd belangrijk is uiteraard. Voor en na de dans moeten we ons aan de afstandsregels houden.

NB! Het is noodzakelijk dat je vooraf per e-mail of Whatsapp aangeeft dat je komt dansen. Gevraagd wordt om onze handen te desinfecteren bij binnenkomst.

Bij klachten of twijfel blijf thuis! Ook als iemand waarmee je samenwoont klachten heeft (meld je af als je je had aangemeld) en dans een andere keer weer mee. Wij zorgen voor extra ventilatie in de zaal, comfortabele danskleding in lagen is dus fijn. We hebben een maximum aantal dansers in de zaal zodat we voldoende ruimte hebben. (Meer dan 3m2 per persoon)

Is Ecstatic Dance nieuw voor je? Lees onderstaande tekst eens. Bij vragen kan je uiteraard contact met ons opnemen.

Regels Ecstatic Dance

Ecstatic Dance is dansen op blote voeten, zonder praten, zonder pasjes, zonder afleiding, in een doorgaande flow. Volgen hoe jouw lijf zich wil bewegen op de muziek, waardoor je dieper bij jezelf komt en emoties naar boven kunnen komen die hun weg vinden in de dans. Dans op jezelf of in contact met andere dansers, net wat logisch voelt in het moment. De uitnodiging is om in de dans te blijven en te bewegen met alles wat je tegenkomt, of het nu vreugde, verdriet of woede is. Ingetogen, uitdagend, opzwepend, luchtig, verstild. Een reis met een begin en een eind. van binnen naar buiten en andersom.

Ecstatic Dance is een wereldwijde vrije dansvorm met een paar simpele regels: no shoes, no talk, no pictures, no alcohol, just dance! Om helemaal in jouw dans te komen. Iedereen is welkom: 3+, 20+, 40+, 100+…

Meld je aan en dans mee!