Over Ons

Stijlvol, speels en in verbinding

Sinds 2020 de enige echte officiële Ecstatic Dance Oss.

Ecstatic dance is een vrije dansvorm waar je je helemaal kunt laten gaan, een unieke danservaring die laat je meevoeren op de muziek. Waar je de energie, de flow uit jezelf haalt. Je kan je vrijuit bewegen en niets is raar of vreemd. De één beweegt wild, de ander ingetogen. Het is een vorm van meditatief dansen, het brengt je dichter bij je kern, je komt in verbinding met jezelf en de ander en het opent je hart. Je mag met elkaar dansen maar ook alleen. En heb je behoefte aan rust, dan is stilzitten en waarnemen ook oké.

heerlijk vrij dansen

Er zijn basisregels:

  • Er wordt niet gepraat, geluid maken mag uiteraard wel
  • Je danst op sokken of blote voeten
  • Geen drank en/of drugs
  • Je hebt respect voor de ander, afstemming is een pré

De bijeenkomst wordt gestart met een inleiding, om in verbinding met jezelf, de ander en de energie te komen. We sluiten ook weer gezamenlijk af, waarna er wat lekkers wordt geserveerd. De hele avond is er thee en water beschikbaar.

Durf te dansen, mooi, lelijk, gek, rustig, in extase, gewoon of in stilte, maar durf!

Ecstatic dance Oss wordt georganiseerd in de één van de mooiste zalen in Nederland. Als wij dansen, op onze zwevende, houten vloer, dan danst de vloer met ons mee! Een perfecte akoestiek, de sfeer, de verlichting, geeft onze Ecstatic dance bijeenkomsten een extra dimensie. Denk daarbij de meest fantastische DJ’s en we garanderen een onvergetelijke avond.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving We dansen sinds 24 december 2023 in het Historische Acropolis in Megen (Gemeente Oss).

Bij ecstatic dance Oss gaan we voor net even anders. Daarom kiezen we voor DJ’s waarbij we de passie voelen. Die durven hun authenticiteit te laten zien, vol van variaties. De gekte, het speelse de energie laten stromen!  

Los kunnen gaan, om los te kunnen laten. In het hier en nu.

Dat is wat wij voor ogen hebben. Elke keer weer, bruisen, dansen en vol overgave. Waardoor geen één avond dezelfde zal zijn. En waar we ook respect hebben voor ieders proces.

Ecstatic dance Oss gaat voor verbinding. Vooral de verbinding met jezelf en met alles wat daar leeft. Van daaruit kan je je verbinden met de wereld om je heen. Dansen is een mooie en speelse manier om dat te bereiken. Door de beweging en de afstemming van de muziek raak je in een flow. De dans werkt meditatief en daardoor stress verlagend.

Daarom willen we spelend dansen en al dansend spelen.

Van binnen naar buiten contact maken met jezelf en de ander. Eerst door te ontdekken hoe het met jou is. Wat voel je, want denk je, wat vind je en durf je te spelen? Door in verbinding te zijn met jezelf, waarin alles er mag zijn, met alles wat er in jou leeft, staat het je vrij contact te maken met de ander. 

Dat kan door oogcontact, energetisch, aanraking of beweging. Om daarin jezelf en de ander te ontmoeten. Te ervaren wat jou in beweging zet. Te ervaren wat je nodig hebt, de verstilling, de extase of iets er tussenin.

Laat je bewegen, meebewegen, met jezelf met de ander. In verbinding. En vanuit die verbinding ontstaat er heelheid. Mag je zijn, kan je zijn. Volg je jouw impulsen, dans jij jouw dans. En dat is Ecstatic! Overweldigd worden door love and happiness!  <3

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of hou de agenda in de gaten wanneer we dansen. Zo gaan we dit jaar in de zomer ook meerdere malen dansen op Hippieland. De plek voor je ultieme retraite-, recreatie- èn festival-gevoel!.

Tot 2022 dansten we bij Danscentrum Zwijsen.
Daarvoor dansten we met regelmaat in de danssallon in Haren en (2020) in de prachtige Cubaanse zaal in Ravenstein.